Οι Αλβανοί των Σκοπίων θέλουν κυβέρνηση με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα



 https://www.youtube.com/watch?v=gnSfs31ZcGk

Κλικ τη φωτό για βίντεο

Σεπτέμβριος 17, 2015.

Ομάδα Αλβανών των Σκοπίων, έχει κυκλοφορήσει ένα τραγούδι με συνοδεία πανδούρας για τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, όχι όμως στην αλβανική γλώσσα, αλλά στη σλαβοσκοπιανή.

Σύμφωνα με τους στίχους του τραγουδιού, ο ηγέτης του VMRO πρέπει να παραιτηθεί και να τοποθετηθεί επικεφαλής στην κυβέρνηση ο ηγέτης της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ.

Το τραγούδι έχει κάνει προκαλέσει έκπληξη στους Σλάβους του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων και το παρουσιάζουν.

Οι στίχοι του τραγουδιού λένε: Ο Γκρούεφσκι είναι άρρωστος, έχει ταπεινωθεί. Ας κάνουμε κυβέρνηση τον Ζάεφ».

Ο αρχηγός της  Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε με τις λεγόμενες ‘βόμβες’, για τις υποκλοπές των επικοινωνιών από υπηρεσίες που έλεγχε ο Γκρούεφσκι, έχει αποκτήσει δημοτικότητα μεταξύ των Αλβανών των Σκοπίων.

Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση, είναι συνέχεια του Σοσιαλιστικού Κόμματος της κομμουνιστικής πρώην Γιουγκοσλαβίας, που έχει, μεν, θετικές θέσεις, αλλά εμμένει και αυτό στην ‘υπόσταση’ του ‘μακεδονικού’ λαού, της ‘μακεδονικής’γλώσσας (σλαβοσκοπιανής δηλαδή) και την αναφορά της «Μακεδονίας» σε οποιαδήποτε αλλαγή του ονόματος του νοτιοσλαβικού κράτους.

Αν και δεν εμμένει, το κόμμα αυτό,  σε θέσεις όπως, ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων προέρχονται  από το αρχαιοελληνικό μακεδονικό βασίλειο, αλλά ότι είναι Σλάβοι της γεωγραφικής Μακεδονίας (τουλάχιστον έτσι παρουσιάζονται μέχρι τώρα...)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ