Ο Σνόουντεν επέκρινε τη Ρωσία για την ελευθερία της έκφρασης









Σεπτέμβριος 6, 2015.




Ο πρώην υπάλληλος της  Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, ο Έντουαρτ Σνόουντεν, επέκρινε σήμερα (χθες) τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης στη Ρωσία, όπου έχει βρει καταφύγιο, στην οποία δεν έχει σκοπό να μείνει μόνιμα.


Ο Σνόουντεν,  ο οποίος έφερε στο φως το τεράστιο δίκτυο υποκλοπών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με τους διοργανωτές του νορβηγικού βραβείο ‘Μπιέρνσον’  για την ελευθερία της έκφρασης, από όπου έλαβε το σχετικό βραβείο,  δήλωσε  ότι στη Ρωσία ολοένα περιορίζεται η ελευθερία της έκφρασης.

«Ουσιαστικά τα μέτρα τα οποία έχει λάβει η ρωσική κυβέρνηση, τείνουν σε όλο και περισσότερο στον έλεγχο του Διαδικτύου, και της ιδιωτικής ζωής, αυτό είναι λάθος αφού περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης των πολιτών», είπε.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι δεν είχε αποφασίσει να ζήσει στη Ρωσία.
«Δεν είχα σκοπό να έρθω στη Ρωσία. Περνούσα από τη χώρα αυτή σε πορεία μου προς τη νότια Αμερική, αλλά συνέπεσε την εποχή εκείνη να ακυρωθεί (από τις ΗΠΑ) το διαβατήριό μου», πρόσθεσε.
Ο Έντουρντ Σνόουντεν αντιμετωπίζει κατηγορίες κατασκοπείας στις ΗΠΑ, επειδή αποκάλυψε το δίκτυο παγκόσμιας παρακολούθησης που εφαρμόστηκε από την NSA για τον έλεγχο από τους Αμερικανούς όλων των χωρών της υδρογείου.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ