Έπαινος στα Σκόπια από ΗΠΑ και ΕΕ




Σεπτέμβριος 15,  2015

Σκόπια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξήραν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα, μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για την εκλογή Ειδικού Εισαγγελέα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, σε ανακοίνωσή της συνεχάρη τα κόμματα για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην τοποθέτηση ενός Εισαγγελέα, της Κατίτσα Γιάνεβα,  που θα διερευνήσει τα εγκλήματα που προκύπτουν από το σκάνδαλο των υποκλοπών των επικοινωνιών, που από την αρχή του έτους διοχέτευσε στο κοινό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ (του SDSM).

«Ο διορισμός αυτός αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την καθιέρωση της υπευθυνότητας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους εταίρους μας, παραμένουμε προσηλωμένοι στην παροχή βοήθειας στην πΓΔΜ, να εφαρμόσει τη συμφωνία του Πάρζινο και να προχωρήσει στο δρόμο προς την πλήρη ένταξη στους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς, ως μια ζωντανή, ευημερούσα και πολυεθνική δημοκρατία», σημειώνει η αμερικανική πρεσβεία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρέτισε τη συμφωνία, επισημαίνοντας ότι θεωρείται ένα σημαντικό στοιχείο της πολιτικής συμφωνίας που διευκολύνει το έργο του Επιτρόπου της Διεύρυνσης Γιόχανες Χαν. Η ΕΕ τονίζει ότι αναμένει την έγκριση του παρόντος νόμου στη Βουλή των Σκοπίων.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ