Εξομολόγηση Αλβανού Τζιχαντιστή







Σεπτέμβριος 17, 2015.





Ο Αμπούτ Ταράμπι, είναι ένας από τους νεαρούς Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου και εντάχθηκε στην πιο διαβόητη οργάνωση του κόσμου, που αυτοαποκαλείται ‘ισλαμικό κράτος’, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Για τη σωτηρία των Αλβανών, ισχυρίζεται αυτός ο νεαρός άνδρας, εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση και πήγε να πολεμήσει στη Συρία και όσο για την λεγόμενη ‘πλύση εγκεφάλου’, διατείνεται ότι  είναι ο μόνος τρόπος για να ακολουθήσει το δρόμο του Αλλάχ.

Ο Ταράμπι λέει ότι ο ιερός πόλεμος,  είναι ο μοναδικός τρόπος για να πάει κανείς  κοντά στον Αλλάχ, ο ίδιος μάλιστα το λέει στα αραβικά ‘Φις ιμπί λι ιλάχ».

Είναι υπερήφανος που επί τέσσερα χρόνια βρισκότανε στη Συρία πολεμώντας τους άπιστους, που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έκανε ‘ιερό πόλεμο’- Τζιχάντ και αυτός ο πόλεμος αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τον ίδιο.

Θα αφηγηθεί, μάλιστα, ένα συμβάν από μια πολιορκία: 

«Για μένα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, κάναμε στρατιωτικές ασκήσεις, προετοιμαζόμασταν για τζιχάντ, πολεμούσαμε με την (αλβανική) ομάδα του Κούρτι που είχε το ψευδώνυμο Ζίνκι. Κάποια μέρα πολιορκηθήκαμε, χωρίς νερό και τροφή, χωρίς πολεμοφόδια, αλλά αντέξαμε. Όλοι ήμασταν ενωμένοι περισσότερο από αδέλφια. Πολλοί είχαν μαρτυρήσει τότε».

Ο ίδιος, που τώρα γύρισε στο Κοσσυφοπέδιο,  βρίσκεται σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, από αυτόν που πολεμά τους τζιχαντιστές, την τρομοκρατική οργάνωση που ενεργεί πέρα από τους ανθρώπινους κανόνες, σημειώνει το δημοσίευμα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ