Οι Αμερικανοί αποσύρουν τους Patriot από την Τουρκία




Σεπτέμβριος 17, 2015.

Ο αμερικανικός στρατός  άρχισε την Πέμπτη να αποσύρει πολλά οχήματα με το πυραυλικό σύστημα Patriot από την επαρχία Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου είχε αναπτυχθεί μέρος της αποστολής αυτού του πυραυλικού συστήματος  στα πλαίσια του ΝΑΤΟ από το 2013, όπως ανέφεραν πηγές ασφαλείας της Τουρκίας.

Το πυραυλικό σύστημα επί των οχημάτων κατευθύνθηκε στον λιμένα της Αλεξανδρέττας στην επαρχία Χατάι, από όπου θα μεταφερθούν στις ΗΠΑ.

Ήδη, από τις 16 Αυγούστου του 2015, ο αμερικανικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι θα αποσύρει τα δικά του συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας από την Τουρκία, λόγω ανυπαρξίας πυραυλικής επίθεσης από τη Συρία, όπως είχε υποστηρίξει η Τουρκία.

Η Γερμανία, επίσης, ανακοίνωσε ότι και εκείνη θα αποσύρει, τον Ιανουάριο,  τα πυραυλικά συστήματα που έχει εγκαταστήσει στη νότια Τουρκία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ