Η Αλ Κάιντα δίνει αμοιβή 3 εκατομμύρια ευρώ για δολοφονία του Άσαντ







Οκτώβριος 14, 2015.

Ο Αμπού Μουχάμαντ αλ Τζουλάνι,  επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας ‘Μέτωπο αλ Νούσρα’, που είναι παράρτημα της αλ Κάιντα στη Συρία, προσφέρει αμοιβή € 3 εκατομμυρίων για τη δολοφονία του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.


Σε μαγνητοφωνημένο μήνυμά του, που προβλήθηκε χθες, αργά το βράδυ, ο αλ Τζουλάνι υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει τρία εκατομμύρια ευρώ στον καθένα που θα μπορούσε να δολοφονήσει τον Άσαντ.

«Πόσο καιρό θα πρέπει οι μουσουλμάνοι θα περιμένουν για τα δικαιώματά τους και να χύνουν το αίμα τους για έναν άνθρωπο που αγαπά την εξουσία», είπε ο Αλ Τζουλάνι.

 και € 2 εκατομμύρια για τον Νασράλα

 Επίσης, πρόσφερε άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα, του επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ακόμη και εάν ο δολοφόνος είναι μέλος της οικογένειάς του ή ανήκει σε αίρεση, αφού η Χεζμπολάχ έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες για να πολεμήσουν στο πλευρό του Άσαντ στη Συρία.

Στο ίδιο μήνυμα, ο αλ Τζουλάνι επικρίνει τις προσπάθειες για την επίτευξη πολιτική λύσης στο τέταρτο έτος ενός πολέμου όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 240 χιλιάδες άνθρωποι, όπως σημειώνει το Τανγιούκ επικαλούμενο το γαλλικό πρακτορείο.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ