Εκρήξεις στην Άγκυρα: 30 νεκροί- εκατοντάδες τραυματίες



http://haber.dha.com.tr/newpics/news/101020151124119794790.mp4

(κλικ τη φωτό για βίντεο)


Οκτώβριος 10, 2015.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και  τουλάχιστον  126 τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις το πρωί του Σαββάτου που συγκλόνισαν την τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, και τα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές επιθέσεις.


Η τουρκική τηλεόραση NTV, επικαλούμενη αυτόπτες  μάρτυρες, ανέφερε ότι οι εκρήξεις στην Άγκυρα έχουν διαπραχθεί από τρομοκράτες αυτοκτονίας. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Τουρκίας.

Οι εκρήξεις έγιναν και στις δύο πλευρές της εξόδου από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Η αστυνομία εκκένωσε αμέσως την περιοχή, ώστε να αποφευχθούν περισσότερες απώλειες, φοβούμενοι μια νέα πιθανή τρίτη έκρηξη.

Το πρακτορείο ειδήσεων ‘Ντογκάν’ υπενθυμίζει ότι η έκρηξη έγινε πριν από την προγραμματισμένη «ειρηνική» πορεία των συνδικάτων και πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων με σκοπό να διαμαρτυρούν κατά των συγκρούσεων,  μεταξύ του τουρκικού κράτους και των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι διοργανωτές ακύρωσαν την πορεία και προέτρεψαν τους συμμετέχοντες να απομακρυνθούν  από κύρια σημεία της πόλης.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Γιαλτσίν Ακντογάν, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί υγείας, εσωτερικών, ο αρχηγός της αστυνομίας και ο δήμαρχος της Άγκυρα, όπως αναφέρει η τηλεόραση CNNTürk.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ