Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν για τον εναέριο χώρο της Συρίας




αρχείο

Οκτώβριος 20, 2015.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν συμφωνία που ρυθμίζει τις λειτουργίες των αεροπορικών δυνάμεων των δύο πλευρών στη Συρία, ανέφεραν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όπως σημειώνει η βουλγαρική ειδησεογραφική πύλη ‘Νιουζ Ίμποξ’.


Η συμφωνία στοχεύει στην πρόληψη αεροπορικών ατυχημάτων και επιτρέπει την ομαλότερη διεξαγωγή επιχειρήσεων των πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών. Υπήρξε, επίσης, δέσμευση για αμοιβαία συνδρομή σε κρίσιμες καταστάσεις.

Το μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των στρατιωτικών υπουργείων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, για την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφάλεια των πτήσεων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία, χαιρετίστηκε ως ‘θετικό βήμα’ από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το έγγραφο έχει «σημαντική πρακτική αξία γιατί ρυθμίζει τις ενέργειες των μαχητικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροπλάνων στο εναέριο χώρο πάνω από τη Συρία.

 Το μνημόνιο, περιέχει, ακόμη, τους κανόνες και περιορισμούς, με στόχο την πρόληψη επεισοδίων μεταξύ της Ρωσικής και της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ