Σκόπια: «Σιωπή από την Αθήνα μετά την επίσκεψη της Νούλαντ»








Οκτώβριος 22, 2015.



Ασυνήθιστη σιωπή  επικράτησε μετά τη συνάντηση της βοηθού Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτώρια Νούλαντ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, όπου συζήτησαν για τη διαφωνία του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, σημειώνει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.


Παρά το γεγονός- συνεχίζει το δημοσίευμα- ότι σε προηγούμενες παρόμοιες συναντήσεις είχαν γίνει δημοσιεύσεις των συζητήσεων και είχε ανακοινωθεί τι συζητήθηκε και υπογράμμιζαν τις  επίσημες θέσεις της Αθήνας, ότι η Ελλάδα έχει προβεί σε παραχωρήσεις για την αποδοχή μια αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο όνομα για όλες τις χρήσεις (erga omnes), τώρα δεν έγινε καμία ανακοίνωση.

Μετά την τελευταία επίσκεψη της Νούλαντ, όλα τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την επίσκεψη της Αμερικανίδα διπλωμάτη, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες και αναλύσεις. Έγραψαν μόνο ότι έγινε συνάντηση της Νούλαντ με τον Κοτζιά παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ.

Η επίσκεψη της Νούλαντ συνδέεται με τη διπλωματική προετοιμασία για την επίσκεψη του Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι στα μέσα Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Η επίσκεψη γίνεται σε μια περίοδο που η αμερικανική διπλωματία έχει απορρίψει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για συμμετοχή των Σκοπίων ως FYROM σε συνέδρια που είχαν διοργανωθεί στην Ουάσιγκτον, όπου τα Σκόπια παρουσιάστηκαν ως ‘Μακεδονία’, σημειώνει το δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ