ΝΑΤΟ: Πέντε νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καμπούλ








Οκτώβριος 12, 2015.




Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε ατύχημα με ελικόπτερο που έγινε σε βάση του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σύμφωνα με τη Συμμαχία.


Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ, η Συμμαχία αναφέρει ότι το ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας ατυχήματος στις 11 Οκτωβρίου στη βάση της Καμπούλ και δεν προκλήθηκε από κάποια εχθρική επίθεση. Το περιστατικό εξετάζεται, όπως σημειώνει  η σερβική ‘beta’.

Η εθνικότητα των θυμάτων δεν έχει ανακοινωθεί. 

Ωστόσο το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο μέλη της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) είναι μεταξύ των θυμάτων στο ατύχημα ενός ελικοπτέρου τύπου Puma MK2 που συνετρίβη κατά την προσγείωση στη βάση του ΝΑΤΟ, όπου εκπαιδεύονται αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ