Ιβάνοφ: Θα επιδιώξω να συναντηθώ με τον Έλληνα πρόεδρο












Οκτώβριος 2, 2015.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξή στην εκπομπή ‘Άξεντ’ της  κρατικής τηλεόραση της χώρας,  ανέφερε ότι πρέπει οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μετακινηθούν από το υπάρχον status quo, γιατί θα δημιουργηθεί  για άλλη μια φορά κρίση στη χώρα , η οποία θα είναι  ακόμη εντονότερη από αυτήν  που μέχρι τώρα υπήρχε και τόνισε ότι οι Βρυξέλλες θα έχουν μερίδιο ευθύνης στην πολιτική κρίση στα Σκόπια.



Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας, ο Ιβάνοφ τόνισε ότι δεν μπορεί να περιμένει οποιαδήποτε πρόοδο στις συνομιλίες και είπε χαρακτηριστικά ότι ελπίζει  η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα να ξεπεράσει την κατάσταση που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Στη συνέχεια ο Ιβάνοφ πρόσθεσε ότι παρά την αρνητική αντιμετώπιση από την ελληνική κυβέρνηση, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες, προσωπικά, για να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ