Πρόσφυγες από τη Συρία θέλουν να ασπασθούν τον Χριστιανισμό










Οκτώβριος 5, 2015.



Οι Σύριοι θέλουν να ασπασθούν το Χριστιανισμό για ευκολότερη και ταχύτερη φυγή από τις συγκρούσεις στη χώρα τους, προς τη Δύση και χώρες της ΕΕ, όπως σημειώνει  η βρετανική ιστοσελίδα του BBC, σε ρεπορτάζ της Κάτια Άντλερ, παρουσιάζοντας  συνομιλίες με Σύριους που περιμένουν στα παράλια της Τουρκίας τους λαθρέμπορους,  που θα τους μεταφέρουν στα ελληνικά νησιά.


Πολλοί από αυτούς δήλωσαν ότι τουλάχιστον μία φορά εξαπατήθηκαν από τους Τούρκους διακινητές, οι οποίοι πήρα τα χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, αλλά δεν κρύβουν ότι είναι αποφασισμένοι πάση θυσία να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη περιοχή.

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Συρία, εξήγησε ότι δεν μπορούσε να παραμείνει στη χώρα του, αλλά ούτε και στην Τουρκία που την βλέπουν ως ‘ασταθές κράτος’ εξαιτίας του πολέμου των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας με τους Κούρδους αυτονομιστές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τουρκική κοινή γνώμη είναι διχασμένη όσον αφορά τους πρόσφυγες από τη γειτονική Συρία.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι η Τουρκία «δεσμεύεται» να βοηθήσει, επειδή πολλοί Τούρκοι έχουν συγγενείς στη γειτονική Συρία.

Πολυάριθμες επιχειρήσεις έχουν στηθεί στην Τουρκία, από πώληση ένδυσης στους πρόσφυγες έως και σωσίβια, για τα οποία οι ειδικοί πιστεύουν ότι σε περίπτωση κινδύνου είναι εντελώς άχρηστα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ