Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Απαισιόδοξος με τις συνομιλίες



https://www.youtube.com/watch?v=1FWjDRm9CUo

Κλικ στην φωτό για βίντεο

Οκτώβριος 18, 2015.

Απαισιόδοξος για το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Κυπριακό εμφανίσθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τονίζοντας πως όσοι πιστεύουν σε λύση εθελοτυφλούν και δεν βλέπουν την πραγματικότητα.


Σε δηλώσεις μετά τη θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αποστόλου Λουκά, στον συνοικισμό Κόκκινες, στον Στρόβολο, υποστήριξε ότι επενδύσαμε πολλά στον Μουσταφά Ακιντζί, και οι ισχυροί της Ευρώπης μπορεί να κατηγορήσουν τη χώρα ότι δεν τα βρήκε με ένα διαλλακτικό άτομο.

Και πρόσθεσε πως, το μόνο που δεν μας ζήτησαν οι Τούρκοι ήταν τα έξοδα της εισβολής. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μίλησε για τον αγωγό νερού στα κατεχόμενα και για τους πανηγυρισμούς που έγιναν.  

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είπε χαρακτηριστικά ότι "Το νερό το χρειάζεται ο άνθρωπος, αλλά το συγκεκριμένο νερό εύχομαι να μην μας γίνει κάποτε φαρμάκι".

Όσοι πιστεύουν σε λύση εθελοτυφλούν
Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την απαισιοδοξία του στο Κυπριακό,  η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι οι Τούρκοι τα θέλουν όλα. Δήλωσε ότι όσο οι Τούρκοι θεωρούν τις περιουσίες και τους τάφους των προγόνων μας δικούς τους, λύση δεν υπάρχει και τόνισε ότι "Όσοι πιστεύουν σε λύση εθελοτυφλούν, δεν βλέπουν την πραγματικότητα".
Θα ζητήσουν και τα έξοδα της εισβολής 
Για όσους επένδυσαν στις συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας είπε ότι  "Να μην μας βγει και αυτό ξινό γιατί πολλά επενδύσαμε στον Ακιντζί, και πολύ φοβούμαι ότι αύριο η Ευρώπη, τα ΗΕ και οι ισχυροί της γης θα λένε ότι σας έδωσαν οι Τουρκοκύπριοι ένα διαλλακτικό άνθρωπο και όμως δεν τα βρήκατε". 

Για τον Μουσταφά Ακιντζί, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι παρουσιάστηκε ανεξάρτητος από τον Τούρκο Πρόεδρο, αλλά ταυτίστηκε πέρα για πέρα μαζί του.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι «Οι Τούρκοι το μόνο που δεν μας ζήτησαν ήταν τα έξοδα της εισβολής, πολύ φοβάμαι ήρθε η ώρα να τα ζητήσουν και εκείνα», όπως σημειώνει η
Cyprusnews.



Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν και στον τουρκικό Τύπο, που προβάλλουν τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου  για την παροχή νερού στην Κατεχόμενη Κύπρο: « Ελπίζω το νερό να μην γίνει δηλητήριο».


--

 

 

 

 

 

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ