Το ρωσικό Κομουνιστικό Κόμμα επικρίνει την κοινωνική πολιτική του Πούτιν



Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η έκταση της  Ρωσίας  είναι σαν δύο ΗΠΑ, 48 Γερμανίες, 128 Αγγλίες, ενώ το ΑΕΠ της είναι σαν της Νέας Υόρκης


Οκτώβριος 20, 2015.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας επικρίνει την οικονομική πολιτική  της κυβέρνησης της Ρωσίας, καθώς μετά τις μειώσεις στις δαπάνες, ο προϋπολογισμός της χώρας χαρακτηρίστηκε ως «νάνος» αφού είναι 16 φορές μικρότερος των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως  ανέφερε ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (КПРФ) Βιατσεσλάβ Τετεκίν.


«Εάν συγκρίνουμε σε απόλυτες τιμές, τότε αποδεικνύεται ότι είναι ένας προϋπολογισμός του Βελγίου, ή της Σουηδίας ή του Μεξικού για το έτος 2008, δηλαδή ένας προϋπολογισμός που δεν αντιστοιχεί στο ρωσικό κράτος», είπε ο Τετεκίν, σύμφωνα με την «Οικονομική Ισβέστια»-( eizvestia.com).

Το Κομουνιστικό Κόμμα επικρίνει την πολιτική της μείωσης του κόστους της χώρας και που ποτέ δεν αναζήτησε τρόπους για αύξηση των εσόδων. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μείωσε τις παροχές στην υγεία κατά 11% και στην εκπαίδευση κατά 8%.

«Αλλά το πιο τρομερό για τον πληθυσμό, σύμφωνα με τον βουλευτή, είναι η μείωση στο κόστος της στέγασης και των δημοτικών υπηρεσιών κατά 41%.

«Ο κόσμος παραπονιέται για τα υπέρογκα τέλη στη διαχείριση των κοινωφελών εταιρειών», δηλώνει το Κομουνιστικό Κόμμα που χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός της Ρωσίας για το 2016,  είναι μικρότερος από τον μισό προϋπολογισμό της Ισπανίας.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι εάν δεν αντιμετωπισθεί η κοινωνική πολιτική,  στη Ρωσική Ομοσπονδία θα υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις.

Ωστόσο, το Κομμουνιστικό Κόμμα, παραδέχεται ότι αυτή η πολιτική που ακολουθείται είναι εξαιτίας των κυρώσεων κατά της Ρωσίας,  από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ