Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Σκόπια: Πέντε πρέσβεις επισκέφθηκαν τον Γκρούεφσκι πριν τα μεσάνυχταΟκτώβριος 23, 2015.

Σκόπια


Οι πρέσβεις των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της ΕΕ, απόψε, πριν από τα μεσάνυχτα επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με την σλαβική εφημερίδα ‘Ούτρινσκι’,  επικαλούμενη πηγές μέσα από την κυβέρνηση.


Οι πρέσβεις Charles Garrett, Lauren Auer,  Kristin Althauzen,  Aivo Orav και ο αναπληρωτής του πρέσβη των ΗΠΑ (ο Jess Baily είναι στις ΗΠΑ) πήγαν στη συνάντηση με τον Γκρούεφσκι προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην FYROM.

Ο Γκρούεφσκι επέστρεψε στα Σκόπια στις 21:00 από τη Μαδρίτη, όπου παρευρέθηκε στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στις 23:30 είχε συνάντηση με τους πρέσβεις.

Η εκπλήρωση της συμφωνίας με την αντιπολίτευση έχει εισέλθει σε μια κρίσιμη φάση και αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα, υπάρχουν φόβοι ότι το σχέδιο για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στα Σκόπια θα αποτύχει και η χώρα θα μπορούσε να χάσει τη σύσταση για έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: