Ο τουρκικός στρατός ισοπεδώνει νεκροταφεία Κούρδων




Ασθενοφόρα στάλθηκαν στον τόπο της επίθεσης από το κέντρο της πόλης Τούντζελι και τις κοντινές κωμοπόλεις Ναζιμίγε και Πούλουμουρ

Οκτώβριος 18, 2015.

Ο τουρκικός στρατός άρχισε να ανατινάζει νεκροταφεία Κούρδων στην νοτιο ανατολική Τουρκία, προκειμένου να δημιουργήσει ένταση στους Κούρδους, ώστε να αρχίσει ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ τους, όπως σημειώνει η εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης ‘Μπουγκούν’.


«Στρατιωτικές μονάδες ξηράς και αέρος αναπτύχθηκαν επί τρεις ημέρες  βάσει σχεδίου στην ανατολική επαρχία Τούντζελι, με στόχο την εκκαθάριση των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην περιοχή και γύρω από την εθνική οδό Τούντζελι – Ερζιντσάν», σημειώνει το δημοσίευμα.

Προσθέτει: 

« Ισοπεδώθηκε ένα νεκροταφείο  που ανήκει στους Κούρδους μαχητές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Ορισμένοι επικριτές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι το κράτος ισοπεδώνει τέτοια νεκροταφεία για να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Κούρδων», γράφει χαρακτηριστικά.

Την τρίτη ημέρα των επιχειρήσεων, εκρηκτικός μηχανισμός που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό καθώς περνούσε ένα θωρακισμένο όχημα του στρατού προκάλεσε ανατροπή του οχήματος και το θάνατο δύο στρατιωτών, στο 35ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού  Ερζιντσάν- Τούντζελι.

Ασθενοφόρα στάλθηκαν στον τόπο της επίθεσης από το κέντρο της πόλης Τούντζελι και τις κοντινές κωμοπόλεις Ναζιμίγε και Πούλουμουρ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ