Το Ισραήλ πιστεύει ότι η ρωσική επέμβαση στη Συρία θα ενθαρρύνει τη Χεμπολάχ εναντίον του




Εκτοξευτής ρουκετών της Χεμπολάχ στο Λίβανο

Οκτώβριος 3, 2015.

Τις τελευταίες ημέρες, στην περιοχή των συνόρων Συρίας-Ισραήλ γίνονται μετακινήσεις του στρατού του Άσαντ και της ‘Χεζμπολάχ’.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ‘Ουάλα’, οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας φοβούνται ότι η ομάδα του Λιβάνου (Χεζμπολάχ) θα εξαπολύσει μια ένοπλη σύγκρουση στο Γκολάν, ενθαρρυνόμενη από την άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία.


Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η Χεζμπολάχ θα καταφέρει να εκδιώξει τις ομάδες της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας από τις περιοχές του Γκολάν και θα έχει τη δυνατότητα κλιμάκωσης της έντασης στα σύνορα με το εβραϊκό κράτος.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, «τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου,  στην Κνεσέτ, το ‘σιωνιστικό στρατόπεδο’ δήλωσε ότι ο πόλεμος στα βόρεια σύνορα είναι επικείμενος».

Ο βουλευτής Εϊάλ Μπεν Ρουβέ, εκτίμησε  ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί στα σύνορα του Γκολάν. Ο απόστρατος ταξίαρχος Μπεν Ρουβέ επικαλέστηκε πληροφορίες από τον ισραηλινό στρατό, γράφει το δημοσίευμα.

-0-

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ