Μπασάρ Άσαντ: Εάν αποτύχει η Ρωσία, οι τρομοκράτες θα καταστρέψουν όλη την περιοχή









Οκτώβριος 4, 2015.




Κοινές δράσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας από τη Συρία, τη Ρωσία, το Ιράκ και το Ιράν, θα πρέπει να ενταθούν για να υπάρξει επιτυχία, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι «Χαμπάρ».


Τόνισε ότι η τρομοκρατία αποτελεί ένα νέο μέσο για την κυριαρχία της πέρα από τη Μέση Ανατολή και οι χώρες της περιοχής  δεν έχουν καμία εναλλακτική λύση από το να νικήσουν, εάν θέλουν να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους και να υφίστανται στην περιοχή.

Ο Άσαντ  δήλωσε ότι  το μέλλον της Συρίας είναι μέσα από το πολιτικό της σύστημα και βρίσκεται μόνο στα χέρια του συριακού λαού και κανενός άλλου.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι στον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον,  συμμετέχουν και χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία και δεν πολεμούν με σοβαρότητα και συνέπεια τους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τις θέσεις που εξέφρασε, οι χώρες αυτές για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία- εφ’ όσον το θέλουν – πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν και να εξοπλίζουν τους τρομοκράτες, να πάψουν να χορηγούν στην τρομοκρατία.

 Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι δυτικές κυβερνήσεις έλεγαν και λένε ψέματα για το τι συμβαίνει στη Συρία και τώρα πρέπει να λάβουν αποφάσεις με την απειλή της τρομοκρατίας και της ροής των μεταναστών, όχι μόνο από τη Συρία αλλά και από άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν, τώρα πια, τις θέσεις των δυτικών χωρών, δήλωσε ο Άσαντ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ