Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε πετρελαϊκό πόλεμο κατά της Ρωσίας

Οκτώβριος 15, 2015.
Η Σαουδική Αραβία άρχισε πόλεμο τιμών κατά του ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Αγορά.


Η εθνική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, ‘Saudi Aramco’ τον Σεπτέμβριο άρχισε να παραδίδει πετρέλαιο στην Πολωνία προσφέροντας χαμηλότερες τιμές από ό, τι το ρωσικό πετρέλαιο από την Urals, όπως σημειώνει το ‘Black Sea News’.

Η πρώτη αποστολή έφθασε στο Γκντανσκ στις 21 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πηγή από τους εμπορικούς κύκλους της Πολωνίας, επιβεβαιώθηκε ότι η Σαουδική Αραβία πουλάει πρώτες ύλες φθηνότερα από τη ρωσική Urals.

Πιστεύεται ότι το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας μπήκε σε νέες αγορές εν αναμονή του ανταγωνισμού λόγω της επιστροφής στο εμπόριο του Ιράν, μετά την άρση των κυρώσεων.

Κατά τους τελευταίους μήνες, μια άλλη χώρα της ΕΕ, η Ουγγαρία προτίμησε να αγοράσει πετρέλαιο από το ιρακινό Κουρδιστάν, αντί από την Urals.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: