Συρία: Οι ρωσικές επιθέσεις αποδυνάμωσαν τους τρομοκράτες








Οκτώβριος 18, 2015.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι τελευταίες  επιθέσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών,  έχουν καταστρέψει υποδομές που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες και ισχυρίστηκε ότι έχει ενημερωθεί για αυξανόμενη διαμάχη μεταξύ των ομάδων που πολεμούν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως σημειώνει η λιβανική ‘σταρ’.


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έγιναν 39 απογειώσεις των ρωσικών μαχητικών και χτυπήθηκαν 60 στόχοι  στις επαρχές Χάμα, Λαττάκεια, Χαλέπι και στην περιφέρεια της Δαμασκού.

Οι επιθέσεις έγιναν κατά στόχων  των τρομοκρατικών ομάδων της Τζαΐς αλ Φατάχ, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χάμα, στην Καφρ Ζέιτα.

«Μετά τις αεροπορικές επιθέσεις κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαΐς αλ Φατάχ, οι τρομοκράτες διαλύθηκαν και εγκατέλειψαν την περιοχή», ανέφερε  το ρωσικό υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι  κατέστρεψε ένα σύστημα σηράγγων στην περιοχή Τάλ Μπισέχ στην επαρχία Χομς, τις οποίες χρησιμοποιούν οι Ισλαμιστές  προκειμένου να κρυφθούν από το συριακό στρατό και να κινηθούν γύρω από την πόλη.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη διαμάχη μεταξύ των τρομοκρατικών ομάδων του ISIS και της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα για τον έλεγχο συγκεκριμένων περιοχών, επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας  έχουν γίνει μαζικές λιποταξίες από τους αντάρτες  που είχαν στρατολογηθεί με πιέσεις», ανακοίνωσε το ρωσικό  υπουργείο Άμυνας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ