Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Η Ρωσία έχει την ικανότητα να σταματήσει την τρομοκρατίαΟκτώβριος 4, 2015.Η ρωσική επιχείρηση στη Συρία θα βοηθήσει στον περιορισμό της τρομοκρατίας και θα φέρει θανάσιμο πλήγμα στο «ισλαμικό κράτος» στη διαιρεμένη από τον πόλεμο Συρία.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σουκρί, όπως αναφέρουν οι «New York Times».


«Λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα της Ρωσίας, βλέπουμε ότι η εμφάνισή της θα βοηθήσει στην εξάλειψη της τρομοκρατίας στη Συρία», είπε ο Σουκρί σε τηλεοπτική συνέντευξή του το Σάββατο.

Την ίδια στιγμή, η Αίγυπτος, ως σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας, διαφοροποιείται υποστηρίζοντας τις συριακές αρχές.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το σχόλιο του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών είναι αποτέλεσμα της εκ νέου αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ της  Μόσχας και του Κάιρο.

Κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία τον Αύγουστο ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε τονίσει ότι οι δύο χώρες θα δημιουργήσουν έναν συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, νωρίτερα τον Ιούνιο, η Αίγυπτος και η Ρωσία πραγματοποίησαν τις πρώτες κοινές ναυτικές ασκήσεις.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ