«Στη Συρία η Ρωσία έδειξε στον κόσμο τις στρατιωτικές δυνατότητές της»







Οκτώβριος 8, 2015.



Στην πραγματικότητα, χθες στη Συρία, έγινε το βάπτισμα του πυρός στο σύστημα «Καλίμπρ», όπως ονομάζονται τα ρωσικά ‘Τόμαχοκ’, σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της ρωσικής ‘Gazeta’.


Χθες το ρωσικό ναυτικό από την Κασπία Θάλασσα, εκτόξευσε 26 πυραύλους που πέρασαν πάνω από το Ιράν και το Ιράκ και χτύπησαν 11 στόχους στη Συρία από μια απόσταση 1500 χιλιομέτρων.

Άλλες ηλεκτρονικές εκδόσεις- όπως η ‘Lenta’- δημοσιεύουν λεπτομέρειες σχετικά με το ιστορικό γεγονός και τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τα ρωσικά πολεμικά πλοία που προορίζονται για επιθέσεις κατά στόχων εδάφους.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες  δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό στρατό, ο εκτοξεύσεις από πλοία επιφανείας έχουν εμβέλεια 2.600 χιλιόμετρα και από ορισμένα υποβρύχια έχουν εμβέλεια 1500 χιλιόμετρα. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς συμβατικών ή πυρηνικών κεφαλών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι τρομοκράτες έχουν αρκετά πρωτόγονη αεράμυνα και μη ικανές γνώσεις ηλεκτρονικού πολέμου.  Πέρα από το στόχο των τρομοκρατών που είχαν οι πύραυλοι, συγχρόνως είχαν και έναν άλλο στόχο, την «επίδειξη» της ρωσικής στρατιωτικής δυνατότητας.

Οι επιθέσεις με το σύστημα «Καλίμπρ» δεν είχε τόσο μεγάλη σημασία  ως στρατιωτικό αποτέλεσμα, αλλά ως πολιτικό εργαλείο, που καταδεικνύει στις χώρες της περιοχής, αλλά και παγκοσμίως, τις πρωτοπόρες δυνατότητες και τις σοβαρές προθέσεις της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή.

Μετά τη στρατιωτική μεταρρύθμιση στη Ρωσία, την 1η δεκαετία του 21ου αιώνα,  αναφαίνεται το νέο πρόσωπο του ρωσικού στρατού.

«Τώρα οι ξένοι παρατηρητές, προφανώς θα σκεφθούν, ότι η Ρωσία  μόνη της, μπορεί να κάνει αεροπορικές επιθέσεις στον τρίτο κόσμο», προσθέτει η ‘Lenta’.

«Η Ρωσία για πρώτη φορά, στην μακρόχρονη πορεία της δείχνει στον κόσμο τη στρατιωτική ικανότητα και αυτό είναι ένα νέο φαινόμενο, που αλλάζει το πολιτικό τοπίο στη Μέση Ανατολή.
Μέχρι στιγμής, κανείς δεν ενδιαφέρονταν για τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας, επειδή πραγματοποιούσε, απλά, στρατιωτικές ασκήσεις», όπως σημειώνει  ο πολιτικός  επιστήμονας, Αντρέι Σουσέντσοφ, στην ‘Rbc Daily’.

«Η Ρωσία εγκαινίασε εκτοξεύσεις πυραύλων από πολεμικά πλοία της Κασπίας Θάλασσας κατά στόχων του ‘ισλαμικού κράτους’ και οι δυνάμεις του Άσαντ άρχισε επίγειες επιθέσεις», σημειώνει η βρετανική «Daily Telegraph».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι διοικητής των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Αφρική, ναύαρχος Μάρκ Φέργκουσον,  δήλωσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται  αντιμέτωπες με το πιο επιθετικό και ικανό ρωσικό ναυτικό καθώς το Κρεμλίνο ξοδεύει χρήματα για νέες βάσεις και εξοπλισμό.

Η «Washington Post» επικαλούμενη ανώνυμη  επίσημη πηγή, σημειώνει ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια περιεκτική και συντονισμένη επιχειρησιακή συμμαχία μεταξύ Συρίας, Ιράν, Ρωσίας και Χεζμπολάχ» και επισημαίνει ότι «η ρωσική στρατιωτική στρατηγική αλλάζει την εμφάνιση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ