Η συριακή αντιπολίτευση αρνήθηκε την πρόταση της Μόσχας για συνεργασία











Οκτώβριος 25, 2015.






Οι εκπρόσωποι του ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’ έχουν δηλώσει ότι δεν δέχονται βοήθεια από τη Ρωσία, γιατί δεν συμμετέχουν στην υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, γράφει το Ria Novosti.


«Δεν καταλαβαίνουμε πως μπορείτε να μιλάτε για συντονισμό για την υποστήριξη του Μπασάρ αλ Άσαντ», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ‘Αλ Αραμπίγια’ ο εκπρόσωπος των ανταρτών του ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’, Αχμάντ Σαούντ.

Σύμφωνα με αυτόν η εκστρατεία τις Ρωσίας «έχει ως στόχο να βοηθήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις, αντί να καταπολεμεί το ‘ισλαμικό κράτος’.

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά από την ανακοίνωση του επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργασθεί με την πατριωτική συριακή αντιπολίτευση με την υποστήριξη των αεροπορικών επιθέσεων, παρά την άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην παροχή πληροφοριών, σχετικά  για τις τοποθεσίες  πού στρατοπεδεύουν οι αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης και πού οι τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ