Γαλλικοί βομβαρδισμοί σε στόχους του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία







Οκτώβριος 9, 2015.



Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, δήλωσε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη ξεκίνησαν από το σούρουπο της Παρασκευής, για δεύτερη φορά, επιθέσεις σε στόχους του ισλαμικού κράτους στη Συρία.


Ο Λε Ντριάν ανέφερε στο ραδιόφωνο ‘Ευρώπη 1’ ότι μαχητικά αεροσκάφη ‘Ραφάλε’ βομβάρδισαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και  αποθηκευτικούς χώρους του ισλαμικού κράτους.

Η πρώτη επιδρομή των γαλλικών αεροσκαφών είχε γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου.
Ο Γάλλος αξιωματούχος επεσήμανε ότι επιλέχθηκαν οι θέσεις εκπαίδευσης τρομοκρατών  που προέρχονται από ξένες χώρες, γιατί μερίδα από αυτούς ενδέχεται να επιστρέψει στην Ευρώπη και δη στη Γαλλία, και να προβούν σε επιθέσεις κατά του πληθυσμού.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία «κατά 80 ή 90% γίνονται, εδώ και δέκα ημέρες, όχι κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ , αλλά  εναντίον άλλων τρομοκρατικών ομάδων που επιβουλεύονται τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ