Γλέζος σε Ιερώνυμο: Φροντίστε να έχω εκκλησιαστική κηδεία, να μην αναμειχθούν άλλοι

«ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΟΥ»
Την προσωπική φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών ζήτησε ο Μανώλης Γλέζος προκειμένου όταν πεθάνει, να ταφεί σύμφωνα με τις παραδόσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποκάλυψε ο Ιερώνυμος.
Γλέζος σε Ιερώνυμο: Φροντίστε να έχω εκκλησιαστική κηδεία, να μην αναμειχθούν άλλοι


Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου έγινε στην Ναύπακτο την Κυριακή, κατά τις εκδηλώσεις προς τιμήν του εκεί Μητροπολίτη Ιερόθεου.
Απευθυνόμενους στους συγκεντρωμένους κληρικούς και πιστούς ο Ιερώνυμος ανέφερε σχετικά: «Θα σας πω κάτι -δεν το ξέρουμε όλοι μας αυτό- εζήτησε να με δει ο κ.Γλέζος. Ε, είπα «γιατί όχι;», η Εκκλησία αγκαλιάζει τους πάντες … Ηρθε και του αφιέρωσα ένα βιβλίο … και του γράφω “σήμερα είσαστε η Αποκάλυψις”. Τώρα, εγώ δεν κάνω προπαγάνδα, ούτε ψηφοθηρία. Ο Γλέζος τελείωσε πια, είναι 93 χρονών, δεν ξέρω αν θα ξανακατέβει πάλι για να υποψήφιος».
Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, στη διάρκεια της συζήτησης το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του είπε: «γράψ’τα γιατί μπορεί να παρεξηγηθούν μερικά πράγματα. Οταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμειχθούν σε αυτό το θέμα. Γιατί εγώ αγαπάω, σέβομαι την θρησκεία των πατέρων μου».

 Ανιχνεύσεις

--







               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ