Σερβία: Θα απαντήσουμε ‘καταλλήλως’ στα Σκόπια- που ψήφισαν υπέρ του Κοσσυφοπεδίου…





 Τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο ψήφισαν κατά της θέσης της Σερβίας, για το Κοσσυφοπέδιο

Οκτώβριος 22, 2015.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO θα απορριφθεί η αποδοχή του Κοσσυφοπεδίου στον οργανισμό αυτόν.


Ο Ντάτσιτς είπε ότι η Σερβία θεωρεί σημαντική  τη συνέχιση της πολιτικής δραστηριότητας της και ελπίζει ότι στη Γενική Διάσκεψη, μαζί με τις  60 χώρες- μέλη που δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, θα υπάρξουν και άλλοι πολλοί που θα καταψηφίσουν την ένταξη του στην UNESCO.

«Πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να μην περάσει η πρόταση. Θα βρισκόμαστε στο Παρίσι (όπου είναι η έδρα της UNESCO), θα δραστηριοποιηθούμε σε διμερές επίπεδο και η απαίτηση της ψήφισης των δύο τρίτων (των μελών) για την έγκριση της απόφασης δεν θα επιτευχθεί, ελπίζω ότι και οι 60 χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο θα τεθούν κατά της απόφασης αυτής», είπε ο Ντάτσιτς.

Αναφερόμενος για τα Σκόπια, αλλά και για το Μαυροβούνιο, που ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO και κατά της θέσης τηςη Σερβίας, ο Ντάτσιτς είπε ότι η Σερβία σε διεθνές επίπεδο θα ανταποδώσει σε είδος (για τη στάση τους αυτή).

Συγκεκριμένα, είπε ότι « Έχουμε επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη των σχέσεων με τις χώρες της περιοχής. Εάν κάποιος θίγει τα συμφέροντά μας, εμείς θα χειρισθούμε ανάλογα. Δεν πιστεύω ότι θα ψηφίσουμε για τα συμφέροντά τους σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO στο Παρίσι, χθες, ενέκρινε την εισήγηση για την εισαγωγή του Κοσσυφοπεδίου για ένταξη του στον εν λόγω οργανισμό.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ