Σκόπια: Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αδυναμία συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών






Οκτώβριος 20, 2015.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανικανότητα των πολιτικών ηγετών να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας της Πέρζινο, μετά τις αποτυχημένες  μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Τρίτης, στις οποίες συμμετείχε ο Επίτροπος για την πολιτική Γειτονίας και ενταξιακών διαπραγματεύσεων, Γιόχανες Χαν.


Ο Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, δήλωσε ότι για την εξομάλυνση της πολιτικής κρίσης απαιτείται πολιτική βούληση.


«Είμαι βαθιά ανήσυχος για την αποτυχία των ηγετών να καταλήξουν σε συμφωνία. Η Συμφωνία του Πέρζινο  είναι ένας τρόπος για να εξασφαλισθεί η υπευθυνότητα και να βελτιωθούν οι συνθήκες για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, ώστε να τερματισθεί η πολιτική κρίση. Απαιτείται πολιτική βούληση», έγραψε ο Μπέιλι στο λογαριασμό του στο Twitter.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου: 

«Είμαι απογοητευμένος, αυτή ήταν μια κακή μέρα, αλλά είμαι ακόμη αισιόδοξος. 
 Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να
επιδείξουν ηγετικό ρόλο. Η Ευρώπη δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για την πορεία της  FYROM», είπε ο Γιόχανες Χαν μετά τις διαπραγματεύσεις, νωρίς το πρωί, προσθέτοντας ότι αυτή η αποτυχία των διαπραγματεύσεων μπορεί να αντικατοπτρίζει συνέπειες στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ