Συντονισμός Ιορδανίας και Ρωσίας για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία









Οκτώβριος 23, 2015.


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε την Παρασκευή, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιορδανό ομόλογό του, Νάσερ Τζούνεχ, ότι οι στρατοί της Ρωσίας και της Ιορδανίας συμφώνησαν να συντονίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, μέσω ενός μηχανισμού δράσης στο Αμμάν.


«Οι ιορδανικές και ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συμφώνησαν να συντονίσουν τις δραστηριότητές τους,  και από κοινού να προβαίνουν σε αεροπορικές επιχειρήσεις πάνω από τη Συρία».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Νάσερ Τζούντεχ, δήλωσε «ελπίζουμε ότι ο αποτελεσματικός συντονισμός μεταξύ του ιορδανικού  και του ρωσικού στρατού, εναντίον των τρομοκρατών,  θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι ο συντονισμός των δράσεων των δύο στρατών θα γίνεται από κέντρο που θα εδρεύει στο Αμμάν.

«Ο συντονισμός των επιχειρήσεων θα προσδώσει την αναγκαία δραστηριότητα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», είπε.

Επιπρόσθετα, όπως τονίζει το ‘Σκάι Νιουζ Αράμπια’, ο επίσημος εκπρόσωπος της ιορδανικής κυβέρνησης και υπουργός πληροφοριών, Μοχάμεντ αλ Μομάνι, δήλωσε ότι «ο στρατιωτικός συντονισμός μεταξύ της Ιορδανίας και της Ρωσίας, είναι ένας μηχανισμός για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο νότιο τμήμα της Συρίας που θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων του (ιορδανικού)  βασιλείου».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ