Προειδοποίηση Ερντογάν σε Κούρδους Συρίας








Οκτώβριος 24, 2015.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε τις κουρδικές ομάδες στη Συρία ότι προσπαθούν να ‘αρπάξουν’ τον έλεγχο στη Βόρεια Συρία και ότι η Άγκυρα δεν θα το επιτρέψει αυτό.


Σε ομιλία του στην νοτιοανατολική Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε την κατάληψη της πόλης Τελ Αμπιάντ από τους Κούρδους της Συρίας και την τοποθέτηση σε αυτήν μιας «αυτόνομης πολιτικής δομής» που δημιουργήθηκε από τους Κούρδους.

«Το μόνο που θέλουν είναι να αρπάξουν τη βόρεια Συρία εξ ολοκλήρου», είπε ο Ερντογάν. «Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε η βόρεια Συρία να γίνει θύμα της δολοπλοκίας τους. Επειδή αυτό συνιστά απειλή για εμάς,  η Τουρκία δεν μπορεί να πει «ναι» στη δημιουργία αυτής της απειλής».

Η Τουρκία έχει θορυβηθεί από τις κατακτήσεις εδαφών από τους Κούρδους στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και φοβάται ότι θα μπορούσε να ενδυναμώσει τις αποσχιστικές τάσεις των Κούρδων της νοτιοανατολικής Τουρκίας, επισημαίνει το η Bugün.

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ