Αναχαιτίστηκαν δύο ρωσικά τύπου «Αρκούδα» από μαχητικά αμερικανικού αεροπλανοφόρου
Οκτώβριος 29, 2015.

Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-18, απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Ρόναλντ Ρέηγκαν», όταν δύο ρωσικά αεροσκάφη  αντιαεροπορικά μεγάλου βεληνεκούς- Τουπόλεφ, TU- 142, (γνωστά ως «Αρκούδα») πέταξαν σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από ένα ναυτικό μίλι από το αμερικανικό πολεμικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Ναυτικού, όπως δημοσιεύει το Ρόιτερ.


Το αμερικανικό ναυτικό αναφέρει ότι το περιστατικό για το οποίο κηρύχθηκε γενικός συναγερμός,  έγινε σε διεθνή ύδατα, ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού ναυτικού, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι οι πιλότοι και των δύο πλευρών συμπεριφέρθηκαν με επαγγελματισμό και τα δύο ρωσικά αεροσκάφη έπειτα από λίγο απομακρύνθηκαν από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι άλλοι εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι καινοφανές.

Τα TU- 142 (ρωσικά Ту-142), ανήκουν στην αεροπορία του πολεμικού ναυτικού και  είναι κατασκευασμένα για εντοπισμό και καταστροφή βαλλιστικών πυραύλων υποβρυχίων.
Πραγματοποιούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και έχουν ιδιαίτερο εξοπλισμό για εξερεύνηση των ωκεανών με σύστημα οπτικής η ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ