Ηγέτες των Κούρδων της Συρίας πήγαν στη Μόσχα για συνομιλίες






Οκτώβριος 21, 2015.

Μόσχα.

Ηγέτες της Κουρδικής Κοινότητας της Συρίας επισκέφθηκαν τη Μόσχα και πραγματοποίησαν συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας για την κατάσταση του πολέμου στη Συρία και την πρόθεση του έθνους τους να συνδράμουν κατά της τρομοκρατίας.


Ο αναπληρωτής υπουργός, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, δέχθηκε την συμπρόεδρο του κόμματος της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Άσια Αμπντουλάχ και τον επικεφαλής της διοίκησης της πόλης Κομπάνι, Ανουάρ Μουσλίμ, όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.


Οι συνομιλίες έγιναν κατά τη στιγμή που η Ρωσία εκτελεί εκστρατεία βομβαρδισμών στη Συρία και ιδιαίτερα την ίδια ημέρα, κατά την οποία ο σύμμαχος της Ρωσίας, πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, βρίσκεται σε συνάντηση με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Μόσχα.

Η Τουρκία την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αντίθεσή της στην παροχή όπλων προς τους Κούρδους της Συρίας για να καταπολεμήσουν το ISIS.

Τονίζεται, ακόμη, στο δημοσίευμα ότι ο συνασπισμός δυνάμεων που βρίσκεται υπό την ηγεσία  των ΗΠΑ, πρόσφατα, έριξε με αλεξίπτωτα πυρομαχικά και όπλα σε ομάδες που μάχονται κατά των τζιχαντιστών στη Βόρεια Συρία, παρά τις τουρκικές αντιδράσεις,όπως σημειώνει η λιβανική 'σταρ'.

Σημειώνεται ότι ο Μιχαήλ Μπογκντάνοφ συνομίλησε με τον επικεφαλής του κόμματος PYD, Σαλίχ Μουσλίμ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Παρίσι.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ