Αύξηση μεταφοράς χρυσού από Τουρκία σε Ελβετία πριν από τις εκλογές



 

Οκτώβριος 31, 2015.

Οι εξαγωγές χρυσού από την Τουρκία στην Ελβετία κατά τον μήνα Σεπτέμβριο είχε αύξηση 627% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και η αξία του έφθασε τα 539 εκατομμύρια δολάρια.


Σημειώνεται ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί για την οικονομική κατάσταση της χώρας δημιούργησε μία τάση εξαγωγής του πολύτιμου μετάλλου από τις αρχές του έτους προς τις ελβετικές τράπεζες.

Στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας αναφέρουν από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους  εξήχθη χρυσός αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, πολύ πιο πάνω από την κανονική τάση των τελευταίων ετών.

Ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Πιρί Ρέις, Ερχάν Αρσλάνογλου (Erhan Arslanoğlu),  δήλωσε ότι η ποσότητα αυτή του εξαγόμενου χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων  δεν είναι τυχαία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ