Μας πήραν στο ‘ψιλό’ οι Σκοπιανοί- Ελληνικός χάρτης ονομάζει τα Σκόπια, Μακεδονία




Οκτώβριος 3, 2015.

Αν μη τι άλλο, είμαστε ένα «κράτος’ με εισαγωγικά, το κράτος από ό, τι γνωρίζουμε είναι συνώνυμο  του κραταιός, σταθερός,  ισχυρός, αυτοδύναμος.


Κάνουμε αγώνα για την πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας από τους νότιο-Σλάβους και συγχρόνως δεν ξέρουμε, γενικά αλλά και ειδικά, τι είμαστε, τι πρεσβεύουμε, τι επιδιώκουμε, ποια είναι η πορεία μας.

Τέλος στον πρόλογο!

Το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων έχει ως υπέρτιτλο: 

«Μπροστά στα γεγονότα οι Θεοί σιωπούν» 

και τίτλο « Οι Έλληνες αναγνώρισαν τη Μακεδονία σε βιβλίο της Ιστορίας».

Πρόκειται για το βιβλίο  «Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου» (από το 1815 έως σήμερα) της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου. 

Λοιπόν, γράφει η σλαβική εφημερίδα 'Βέτσερ':

 Αυτός είναι ένας χάρτης που εξέδωσε ο νότιος γείτονάς μας κουνώντας μας το δάκτυλο, και εμπεριέχεται στο βιβλίο «Χαρτογραφία και ευρωπαϊκή Πολιτική- η περίπτωση της Μακεδονίας» με το οποίο η Ελλάδα θέλει να αποδείξει στον κόσμο ότι η Μακεδονία είχε πάντοτε έναν ελληνικό χαρακτήρα.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρουσίασε με υπερηφάνεια αυτό το βιβλίο στο μεσολαβητή για τη διαφωνία του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, πριν από χρόνια,  σε μια συνάντηση στην Αθήνα.

Ο χάρτης στην σελίδα 130 του βιβλίου αυτού,  που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις,  εδώ και χρόνια στην Ελλάδα,  που απεικονίζει την Ευρώπη  κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, με τα ναζιστικά στρατόπεδα  παρουσιάζει τη χώρα μας ως Μακεδονία.

Παρά του ότι αυτό το «λάθος» ανακαλύφθηκε εδώ και  αρκετά χρόνια παραμένει ως έχει, (αυτό δηλώνει ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει χώρα με το όνομα Μακεδονία στα βόρεια σύνορά της;)

Η ελληνική Ομοσπονδία των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει προγραμματίσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη για να ζητήσει από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας άμεση διόρθωση του προσδιορισμού της νότιο- Σλαβίας ως χώρα «Μακεδονία», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ