Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους από Κασπία Θάλασσα κατά των Τζιχαντιστών




Οκτώβριος 7, 2015. Βίντεο.


Τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν 26 πυραύλους στο ‘Ισλαμικό κράτος’ στη Συρία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σάιγκου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Ria Novosti.




 

Σήμερα το πρωί τέσσερα πλοία του Στόλου της Κασπίας εκτόξευσαν 26 πυραύλους κρουζ στις θέσεις του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία. Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν, δεν υπάρχουν απώλειες αμάχων, όπως αποκάλυψε ο Σάιγκου ενώπιον του Ρώσου προέδρου.

Ο Σάιγκου μιλώντας, επίσης, στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 1» είπε ότι οι πύραυλοι είχαν στόχευαν σε 11 επιλεγμένους στόχους των τζιχαντιστών.

Η απόδοση των χτυπημάτων ήταν υψηλής πιστότητας και η απόσταση διάνυσης τους ήταν περίπου 1.500 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον Σάιγκου, η ρωσική επιχείρηση που άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 έχει καταστρέψει 19 κέντρα ελέγχου, 12 αποθήκες πυρομαχικών, 71 στρατόπεδα εξοπλισμού και εκπαίδευσης των τρομοκρατών.

Οι μόνοι πύραυλοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν  στο έδαφος της Συρία από την περιοχή των υδάτων  της Κασπίας Θάλασσας, από τα ρωσικά πολεμικά πλοία, είναι οι πύραυλοι 3М14 της σύνθεσης ‘Καλίμπρ’. Με αυτά τα βλήματα είναι εξοπλισμένα τα πλοία ‘Νταγκεστάν’, το ‘Γκραντ Σβιγιάζσκ’, το ‘Ούγκλιχ’ και  το «Βελίνκι Ούσιουγκ» που ανήκουν στο Στόλο της Κασπίας.

Οι πύραυλοι 3М14 είναι μια σύγχρονη εκδοχή του πυραυλικού συστήματος 3M10 ‘Γκραναντ’ („Гранат") που είναι ανάλογα των αμερικανικών ‘Τόμαχουκ’. Οι πύραυλοι  έχουν εμβέλεια 2.600 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τα αποτελέσματα της δραστηριότητας της Ρωσίας στη Συρία.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους βασίζεται στην από κοινού δράσεων χερσαίων συριακών δυνάμεων και  ρωσικών εναέριων μέσων για την κατάλυση των τρομοκρατών.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ