Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Το Κοσσυφοπέδιο υπέγραψε τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την ΕΕ


Οκτώβριος 27, 2015.

Το Κοσσυφοπέδιο υπέγραψε σήμερα, στο Στρασβούργο, τη συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά και την Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, επίσης, τη συμφωνία υπέγραψε και ο υπουργός Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης, Μπεκίμ Τσολάκου, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

Η συμφωνία αυτή θεωρείται ιστορικής σημασίας για την ένταξη, την πολιτική, νομική και οικονομική ανάπτυξη του Κοσσυφοπεδίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Μουσταφά, τόνισε ότι η συμφωνία αυτή καθορίζει το έδαφος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η υπογραφή έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την ιστορική ψηφοφορία που άνοιξε το δρόμο στο Κοσσυφοπέδιο να ενταχθεί στην UNESCO, καθώς η συμμετοχή του αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: