Το Ισραήλ θα χτίσει τείχος στα σύνορα με τη Γάζα







Οκτώβριος 15, 2015.



Το Ισραήλ ανακοίνωσε σχέδια για να χτίσει ένα τείχος ‘ασφαλείας’ κατά μήκος των συνόρων με την αποκλεισμένη λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε το κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ.


Σύμφωνα με τις ισραηλινές ειδήσεις, ο ισραηλινός στρατός προγραμματίζει να ανεγείρει τείχος μήκους 65 χιλιομέτρων για την περαιτέρω απομόνωση των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να κόψουν τις «εισβολές» των Παλαιστινίων στους εβραϊκούς οικισμούς, στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων.

Η κίνηση έρχεται μέσα στην έξαρση της βίας που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, με τις επεμβάσεις των ισραηλινών δυνάμεων στο τζαμί ‘αλ Ακτσά’, στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το κύμα βίας παραμένει εν εξελίξει μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, δεκάδες έχουν σκοτωθεί ενώ το υπουργείο υγείας των Παλαιστινίων αναφέρει ότι εκτός από τους 32 νεκρούς Παλαιστινίους, τουλάχιστον 1700 Παλαιστίνιοι έχουν  τραυματισθεί από τα ισραηλινά πυρά.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ