Ευνοϊκές ρυθμίσεις για Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα







Οκτώβριος 21, 2015.



Η Ελλάδα ξεκινά  σήμερα την εφαρμογή ενός νέου νόμου για τη μετανάστευση, του οποίου ορισμένες διατάξεις βασίζονται στο ισχύον δίκαιο.
 Το πρώτο μέρος του νόμου ασχολείται με τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και η υλοποίησή του έχει αρχίσει εδώ και λίγες εβδομάδες, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Τώρα, συνεχίζεται η εφαρμογή των άλλων διατάξεων που ασχολούνται με διαφορετικές κατηγορίες μεταναστών, οι οποίοι, αν και είναι στην Ελλάδα, δεν έχουν  δικαιώματα ή έχουν χάσει το μεταναστευτικό νομικό καθεστώς,  λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού έχουν χάσει τη δουλειά τους και συνεπώς απώλεσαν και την κοινωνική ασφάλιση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανανέωση της άδειας παραμονής τους.

Έχουν γίνει, πάντως, σημαντικές αλλαγές που δίνουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες μετανάστες Αλβανούς με μία αίτηση να αποκτήσουν το δικαίωμα της κατοίκησης, της εργασίας και της ελεύθερης επίσκεψή τους στην Αλβανία.

Με τη βελτίωση της νομοθεσίας αποφεύγονται οι χρονοβόρες διαδικασίες της οικογενειακής επανένωσης, δηλαδή,  η απαίτηση της θεώρησης από τις πρεσβείες ή προξενεία της Αλβανίας.
Στις περιπτώσεις αυτές, αρκεί ένας από τους συζύγους να έχει άδεια παραμονής μέχρι τρία χρόνια και να έχει κοινωνική ασφάλιση σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, σύμφωνα με την ‘gazeta tema’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ