Διαδηλώσεις με νεκρούς στο ιρακινό Κουρδιστάν




Οκτώβριος 10, 2015.

Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις που έγιναν σε πολλές περιοχές της περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ, το Σάββατο, καθώς οι διαδηλωτές έκαψαν τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στην Σουλεϊμανίγια, σύμφωνα με το ‘Σκάι νιουζ Αράμπια’.


Οι διαδηλώσεις έγιναν κατά των τοπικών αρχών  στη Σουλεϊμανίγια  και τη Χλαμπτζιά από υπαλλήλους που ζητούσαν την καταβολή των μισθών των τελευταίων 4 μηνών και μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στην πόλη Σουλεϊμανίγια, εκατοντάδες δυσαρεστημένοι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και με την υποστήριξη εκατοντάδων δασκάλων και καθηγητών πανεπιστημίων μπροστά από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προσπάθησαν να εισβάλλουν σε αυτή αλλά διώχθηκαν βίαια από τις δυνάμεις ασφαλείας που έριχναν στον αέρα πραγματικά πυρά και έκαναν χρήση δακρυγόνων  για τη διάλυσή τους.

Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν τρεις διαδηλωτές ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 30 διαδηλωτές και αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Κουρδιστάν είναι  λόγω της λιτότητας που επιβλήθηκε στη χώρα μετά τη μείωση των τιμών του εξαγόμενου πετρελαίου.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ