Ο Ερντογάν απειλεί τη Ρωσία ότι θα χάσει ‘έναν καλό φίλο’ εξαιτίας των Τζιχαντιστών





Ο Ερντογάν απειλεί τη Ρωσία  για "απώλεια της φιλίας με την Τουρκία"

Οκτώβριος 6, 2015.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε για απώλεια των φιλικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, λόγω της κατάστασης  που δημιουργείται στη Συρία.


«Όλοι γνωρίζουν τις καλές μας σχέσεις με τη Ρωσία. Αλλά εάν η Ρωσία εάν συνεχίσει, θα χάσει έναν φίλο, όπως είναι η Τουρκία, με την οποία εργάζεται σε πολλούς τομείς, θα χάσουν πολλά και η Μόσχα πρέπει να το ξέρει αυτό», ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την Gazeta.ru.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και επηρεάζουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για την παραβίαση από αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Σε σχέση με τη ρωσική επιχείρηση στη Συρία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι ενέργειες της Μόσχας είναι «σοβαρό λάθος».


Λαβρόφ: «Χωρίς αποτελέσματα ο Διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού κράτους»

Στο πλαίσιο των ρωσικών ενεργειών στη Συρία, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ερωτήθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου για τις δραστηριότητες του ρωσικού στρατού.

Η απάντησή του ήταν κυνική για τα αποτελέσματα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού κράτους: 

«Έχουν ξεκινήσει επιθέσεις για περισσότερο από έναν χρόνο, χωρίς πραγματικά αποτελέσματα», είπε, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ‘Sana’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ