Ρωσική Εκκλησία: Η Ρωσία διεξάγει ‘Ιερό Πόλεμο’ στη Συρία









Οκτώβριος 1, 2015.




Η ισχυρή Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, την Τετάρτη εξέφρασε την υποστήριξή της στην απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία κατά των τρομοκρατών και ιδιαίτερα κατά του ‘ισλαμικού κράτους’, αποκαλώντας τη συμμετοχή της Ρωσίας ως «Ιερό Πόλεμο».


«Ο αγώνας με την τρομοκρατία είναι μια ιερή μάχη και σήμερα η χώρα μας είναι ίσως πιο ενεργής δύναμη στον κόσμο κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε  ο επικεφαλής του τμήματος δημοσίων υποθέσεων  της ρωσικής Εκκλησίας, Σβέβολοντ Τσάπλιν, σύμφωνα με το ‘Ίντερφαξ’.

Ο Τσάπλιν δήλωσε ρητά ότι η Εκκλησία στηρίζει την απόφαση της Ρωσίας για την ανάπτυξη της πολεμικής αεροπορίας στη Συρία και την επίθεσή της κατά του ‘ισλαμικού κράτους’.

«Η απόφαση αυτή συνάδει με το διεθνές δίκαιο, τη νοοτροπία του λαού μας και τον ιδιαίτερο ρόλο που η χώρα μας έχει παίξει στη Μέση Ανατολή επί αιώνες» είπε ο επικεφαλής των δημοσίων υποθέσεων της ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Τσάπλιν δήλωσε ότι με τις δηλώσεις του αυτές εκπροσωπεί τις κύριες θρησκείες της Ρωσίας, δηλαδή τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και το Βουδισμό και είχε προαναγγείλει  την κοινή δήλωση των εκκλησιών για το ρόλο της Ρωσίας στη Συρία, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ