Η Αλβανία ετοιμάζει παλιά στρατόπεδα για τους πρόσφυγες











Οκτώβριος 26, 2015.







Οι αλβανικές αρχές εργάζονται για να εξασφαλίσουν εγκαταστάσεις και υποδομές για την υποδοχή προσφύγων από τη Συρία.

«Η χώρα μας θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του χειμώνα και θα γίνει ένας νέος δρόμος διέλευσης των προσφύγων, μόλις πέσει η θερμοκρασία», σημειώνει η ‘Σέκουλι’.


Για τους πρόσφυγες που θα έρθουν δια μέσου της Ελλάδας στη χώρα μας, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι αρχές έχουν προσδιορίσει χώρους διαμονής.
 Στην Κορυτσά υπάρχει το παλιό στρατόπεδο, στην Kapshticë, που θα χρησιμεύσει ως χώρος  για τους πρόσφυγες. Το κτήριο είναι εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια και θα χρησιμεύσει ως καταφύγιο για τουλάχιστον 500 πρόσφυγες.

Το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από τις τοπικές αρχές να καθορίσουν μεγάλους χώρους για τη στέγαση των προσφύγων από τη Συρία ή άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο νομάρχης του Αργυροκάστρου  ετοιμάζει  το έδαφος του αεροδρομίου στο Αργυρόκαστρο που βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Δρίνο.

Επίσης ένας άλλος χώρος βρίσκεται  στην πρώτη ταξιαρχία του πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται παράλληλα με τον δεύτερο οδικό άξονα Αργυροκάστρου- Τεπελένι. 

Οι δύο αυτές περιοχές έχουν τη δυνατότητα  στέγασης για 10 χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι θα περάσουν στην Αλβανία, όπως πιθανολογείται από το σταθμό της Κακαβιάς.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ