Η Βουλγαρία αρνήθηκε, πάλι, διέλευση ρωσικών αεροπλάνων με ανθρωπιστική βοήθεια










Οκτώβριος 16, 2015.




Η Βουλγαρία προφασίστηκε τυπικούς λόγους για να αρνηθεί  παραχώρηση άδειας σε αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου έκτακτων αναγκών που ήταν φορτωμένα με ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.


«Αρνούμαστε να εκδώσουμε άδεια για διέλευση από τον εναέριο χώρο μας, επειδή η αίτηση δεν κατατέθηκε σε εύθετο χρόνο. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αυτή η αίτηση έπρεπε να υποβληθεί πριν από πέντε ημέρες. Οι Ρώσοι κατέθεσαν το αίτημα τους στις 14 Οκτωβρίου και η πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου», δήλωσε η εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπετίνα Στίντον, όπως ανέφερε το Itar Tass και επιβεβαίωσε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι η άρνηση της Βουλγαρίας,  δεν θα επηρεάσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ