Συρία: ‘Διασπορά ψευδών ειδήσεων’ για τους βομβαρδισμούς των Ρώσων










Οκτώβριος 2, 2015.



Σύμφωνα με τον συριακό ‘τηλέγραφο’,  που επικαλείται  συριακές στρατιωτικές πληροφορίες, η ρωσική πολεμική αεροπορία δεν βομβάρδισε αντιπολιτευτικές δυνάμεις που υποστηρίζονται, υποτίθεται, από την Ουάσιγκτον.


Οι μυστικές υπηρεσίες παρουσιάζουν διαφορετικά στοιχεία για τους  στόχους  των ρωσικών βομβαρδισμών. 

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του προσωπικού  των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ- γράφει το δημοσίευμα- ο Ρόμπερτ Όττο, δήλωσε στους δημοσιογράφους, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία δεν βομβάρδισε  τέτοιες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε ότι εάν γινόταν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιδρούσαν σε αυτό.
Απεναντίας, σε αντίθεση με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, δήλωσε ότι οι Ρώσοι έχουν στόχους τη ‘μέτρια’ αντιπολίτευση στη Συρία, αντί για το ‘ισλαμικό κράτος’.

Ο Έρνεστ την Πέμπτη δήλωσε ότι «η Ρωσία διαπράττει μεγάλο σφάλμα που προσβάλλει κάθε ομάδα ‘χωρίς διακρίσεις’». Πρόσθεσε ότι «η Ρωσία θέλει να βοηθήσει τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ  και χτυπά  χωρίς ‘προγραμματισμό’ όλες τις δυνάμεις που αντιτίθεται σε αυτόν».

Τα σχόλια του Έρνεστ έγιναν πριν από τη δήλωση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν για την έναρξη των πτήσεων των ρωσικών μαχητικών στη Συρίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, πολλά δυτικά μέσα αναφέρουν πληροφορίες σχετικά με θύματα αμάχων, πριν από τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη για τον πόλεμο στην επιχείρηση της Συρίας, λέγοντας « οι πρώτες πληροφορίες για θύματα αμάχων έχουν δημοσιοποιηθεί πριν από την έναρξη μας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αγνοήσουμε αυτό το είδος των πληροφοριών».

Ο Πούτιν, πρόσθεσε ότι τα υπουργεία Άμυνας και οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και ΗΠΑ, θα αναπτύσσουν ανταλλαγές πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, ελπίζοντας να θεσπίσουν έναν μόνιμο μηχανισμό και σε αυτό να συμμετέχουν και οι χώρες της Μέσης Ανατολής στις ανταλλαγές πληροφοριών.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ