Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Αμερικανός αξιωματούχος: «Η Ρωσία δεν είναι ειλικρινής στις προθέσεις της»
Οκτώβριος 28, 2015.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής επιχείρησης κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’,  ο συνταγματάρχης Κρίστοφερ Γκάρβερ [Colonel Christopher Garver], δήλωσε ότι η Ρωσία δεν είναι ειλικρινής για τον καθορισμό των στόχων των επιδρομών της από τις αεροπορικές της δυνάμεις στο εσωτερικό της Συρίας.


Ο Γκάρβερ (φωτό),σε συνέντευξή του στο αιγυπτιακό ‘ράδιο Σαβά’ είπε ότι η Μόσχα λέει αυτά τα οποία δεν πράτει στη Συρία, αφού η πλειοψηφία των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών είναι επιλεγμένοι στόχοι,   που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας και όχι το ISIS.


Πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί να είναι εταίρος με κάποιον που θέλει να πολεμήσει το ‘ισλαμικό κράτος’ όπως είναι η Συμμαχία στην οποία περιλαμβάνονται μέλη από 65 χώρες, προκειμένου να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της οργάνωσης.

Είπε ακόμη ότι «αυτό που περιμένουμε από τους Ρώσους είναι να κάνουν αυτό που δηλώνουν, γιατί αυτό που κάνουν δεν βοηθά και χειροτερεύουν τα πράγματα στο εσωτερικό της Συρίας, όσον αφορά το λαό της».

Εξάλλου, σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, είπε στην  κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων στη Γερουσία, την Τρίτη, ότι η Ρωσία ρίχνει λάδι στη φωτιά με την παρέμβασή της στη Συρία.

Ο Γκάρβερ, ωστόσο, είπε ότι η συμμαχία θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές κατά μήκος των βορείων περιοχών της Συρίας και θα φροντίσει στην παροχή πυρομαχικών με την αεροπορία της στα στοιχεία εκείνα που επιδιώκουν να διώξουν από τις περιοχές  τους τζιχαντιστές του ISIS.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ