Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Η Αλβανία θα ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων με την Ελλάδα
…για μετανάστες

Οκτώβριος 24, 2015.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ηγέτες των Βαλκανίων προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο μηχανισμό φύλαξης των συνόρων με την Ελλάδα, την οποία διασχίζουν οι περισσότεροι πρόσφυγες  κατευθυνόμενοι προς τις χώρες της ΕΕ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Μέρος αυτού του μηχανισμού θα είναι και η Αλβανία, η οποία θα ενισχύσει τα μέτρα στη μεθόριο με την Ελλάδα. Αυτό περιέχεται σε ένα σχέδιο το οποίο θα συζητηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η πρόταση ξεκίνησε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό συνόρων «Frontex» που προβλέπει αυστηρότερα μέτρα στις εισροές και εκροές στα ελληνικά σύνορα και με τις χώρες που συνορεύει, όπως είναι η Αλβανία και τα Σκόπια.

Επίσης, το σχέδιο προβλέπει την εφαρμογή κοινών μέτρων για τα κρατικά σύνορα στα Βαλκάνια.  Αυτό θα αναγκάσει για πρώτη φορά την Ελλάδα και τα Σκόπια να έρθουν σε συνομιλίες, καθ’ ην στιγμή εξακολουθούν να υπάρχουν οι διενέξεις για το όνομα του νοτιο σλαβικού κράτους, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια: