Η ΕΕ ζητάει από τη Σερβία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο για να ενταχθεί στην Ένωση








Οκτώβριος 13, 2015.



Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της αποσχισθείσας Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, συνεδριάζουν  στις Βρυξέλλες, στις παραμονές της αναμενόμενης έναρξης των διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή   πρότεινε να ανοίξει το κεφάλαιο 35 των εγγράφων για τις διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση της Σερβίας στην ΕΕ, ένα κεφάλαιο το οποίο αναφέρεται στη διευθέτηση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου.

Αυτό ανέφερε η Γραμματέας Τύπου της  Υπάτου  εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Μάγια Κοσιάντσιτς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βελιγραδίου ‘Βέτσερνι Νόβοστι’, την οποία επικαλείται το ρωσικό Ρέγκνουμ,  το συγκεκριμένο κεφάλαιο περιέχει πολλές παγίδες για την Σερβία, αφού την οδηγούν  στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και αναφέρεται σε όλα τα θέματα τα οποία επιμελώς το Βελιγράδι αποφεύγει να φέρει στο διάλογο με την Πρίστινα.

«Ιδιαίτερα δυσμενή για τη σερβική πλευρά είναι το ζήτημα της αντιμετώπισης του Κοσσυφοπεδίου των Μετοχίων, αφού υπάρχει αναφορά στην αναγνώριση της  διαχείρισής τους από την Πρίστινα», σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ