Δαμασκός: Όλμοι έπεσαν κοντά στη ρωσική πρεσβεία




Οκτώβριος 29, 2015.

Ακτιβιστές της Συρίας καθώς και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι αρκετοί όλμοι έπληξαν περιοχή κοντά στην πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό και προκλήθηκαν ζημιές, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Associated Press».


Το  συριακό «Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»,  που έχει έδρα στη Βρετανία και πρόσκειται στην αντιπολίτευση,  ανέφερε ότι τουλάχιστον 10 όλμοι έπεσαν κοντά στη ρωσική πρεσβεία,  που βρίσκεται σε κεντρική συνοικία της Δαμασκού.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana, αναφερόμενο στο θέμα, σημειώνει ότι τουλάχιστον οκτώ όλμοι έχουν πέσει.

Και το Παρατηρητήριο και το Sana, γράφουν ότι υπάρχουν υλικές ζημιές, αλλά δεν δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η επίθεση της Πέμπτης δεν είναι η πρώτη στη ρωσική πρεσβεία.

 Στις 13 Οκτωβρίου, ενώ υποστηρικτές της κυβέρνησης είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της επέμβασης της Ρωσίας και  υπέρ της ενίσχυσης του στρατού της Συρίας, όλμοι εκτοξεύθηκαν από άγνωστη κατεύθυνση και έπεσαν στο προαύλιο της πρεσβείας. Κανείς δεν είχε τραυματισθεί.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ