Χακάρι: Σκληρές μάχες Κούρδων αυτονομιστών και τουρκικού στρατού










Οκτώβριος 17, 2015.


Παρά τις δηλώσεις για προσωρινή παύση των εχθροπραξιών από την πλευρά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) εν όψει των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, σκληρές μάχες διεξήχθησαν στην επαρχία Χακάρι σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, τουλάχιστον, 17 Κούρδοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην περιοχή Ντάγλιτσα του Χακάρι καθώς και 3 στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων, μεταξύ αυτών και ο αντισυνταγματάρχης İhsan Ejdar, που ήταν διοικητής του τμήματος των ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ζαμάν, η τουρκική επιχείρηση έγινε με επίγειες και εναέριες δυνάμεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις ορεινές περιοχές της Ντάγλιτσα.

Το Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι υπάρχουν και έξι στρατιώτες τραυματίες και ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ