Το Ιράκ θα ζητήσει επίσημα τη ρωσική στρατιωτική δράση κατά του ISIS







Οκτώβριος 7, 2015.




Το Ιράκ προτίθεται να ζητήσει επισήμως από τη Ρωσία  να προβεί σε αεροπορικές επιδρομές κατά του ‘Ισλαμικού Κράτους’, σε μια προσπάθεια εκκαθάρισης των τζιχαντιστών από τα εδάφη που ελέγχει στο δυτικό και βόρειο τμήμα,  αυτής της αραβικής χώρας.


«Ενδέχεται να αναγκαστούμε να ζητήσουμε από τη Ρωσία να δρομολογήσει αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ σύντομα. Πιστεύω ότι κατά την επερχόμενη περίοδο, σε ημέρες ή εβδομάδες, το Ιράκ θα ζητήσει τη συνδρομή της  Ρωσίας, κάτι που εξαρτάται από την επιτυχία της στη Συρία», δήλωσε, την Τετάρτη,  ο επικεφαλής της Άμυνας και Ασφάλειας,  στο ιρακινό Κοινοβούλιο,  Χακίμ αλ Ζαμίλι, προτρέποντας τη Μόσχα να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Ιράκ.

Η Βαγδάτη έχει από καιρό επικρίνει την αναποτελεσματικότητα της  εναέριας στρατιωτικής εκστρατείας από την Ουάσιγκτον και τους Συμμάχους της, κατά υποτιθέμενων στόχων του ‘Ισλαμικού κράτους’ στο Ιράκ.

Ωστόσο,  η πρόσφατη στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας κατά των τρομοκρατών στη Συρία άφησαν  ελπίδες για μια παρόμοια κίνηση στο Ιράκ.

«Επιδιώκουμε να δούμε έναν μεγαλύτερο ρόλο της Ρωσίας στο Ιράκ, ναι, σίγουρα, ένα μεγαλύτερο ρόλο από ό, τι των Αμερικανών», δήλωσε ο Ζαμίλι, σύμφωνα με το ‘ράδιο Ιράν’ στην αγγλική γλώσσα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ