Βούλγαρος πρόεδρος: Τα Σκόπια να σταματήσουν την αντιβουλγαρική προπαγάνδα








Οκτώβριος 9, 2015.





Η Βουλγαρία δεν υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τα Σκόπια, καθώς θα πρέπει να σταματήσουν την αντι-βουλγαρική προπαγάνδα, είπε ο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ κατά τη συνάντηση που είχε με το πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ.


«Τα Σκόπια έχουν την υποστήριξη της Βουλγαρίας στην πορεία τους προς την ΕΕ, αλλά αυτή η υποστήριξη έχει ορισμένες προϋποθέσεις», είπε ο Πλεβνέλιεφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Φόκους’.

«Η Βουλγαρία θέλει και είναι έτοιμη να αποτελέσει οδηγό για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της πΓΔΜ. Η πρόοδος κάθε χώρας στα Βαλκάνια αποτελεί επιτυχία για ολόκληρη την περιοχή», είπε ο  Βούλγαρος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι η υποστήριξη της Βουλγαρίας δεν είναι άνευ όρων και ζήτησε την επιτάχυνση της υπογραφής μια διμερούς συνθήκης  καλής γειτονίας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ